Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο1 Δεκεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Επείγουσα βοήθεια ύψους 2.250.000 ευρώ στη Νιγηρία, το Τσαντ και το Καμερούν για τις πλημμύρες

logo

Η Επιτροπή χορήγησε επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στη Νιγηρία, το Τσαντ και το Καμερούν για να βοηθήσει τις χώρες αυτές να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των μεγάλων πλημμυρών που έπληξαν φέτος την περιοχή. Οι πλέον πληγείσες περιοχές είναι η βορειοανατολική και η νότια Νιγηρία, η πρωτεύουσα του Τσαντ Ντζαμένα και η περιφέρεια Lac, καθώς και το βόρειο άκρο του Καμερούν. Τα έργα που θα υποστηριχθούν από την επείγουσα αυτή χρηματοδότηση θα εστιάσουν στη στέγαση, στην παροχή χρηματικής βοήθειας, στην ύδρευση, την αποχέτευση και την υγιεινή, καθώς και στη διαχείριση καταυλισμών προσφύγων. 

 

Οι ανθρωπιστικές ανάγκες της περιοχής του Σαχέλ αυξάνονται λόγω των συνδυασμένων επιπτώσεων των ολοένα και πιο βίαιων συγκρούσεων, της έντονης φτώχειας, της κλιματικής αλλαγής και της άνευ προηγουμένου επισιτιστικής ανασφάλειας και υποσιτισμού. Η ΕΕ συμβάλλει στην παροχή στέγης, επείγουσας επισιτιστικής και διατροφικής βοήθειας, πρόσβασης σε υγειονομική περίθαλψη και πόσιμο νερό, στη θεραπεία των υποσιτισμένων παιδιών και στην προστασία των πλέον ευάλωτων ατόμων. Επιπλέον, η χρηματοδότηση παρέχει στα παιδιά που επηρεάζονται από τις ένοπλες συγκρούσεις ασφαλή πρόσβαση στην εκπαίδευση και περιλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη μείωση του κινδύνου καταστροφών.

 

Ο κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε σχετικά: «Η παράταση της περιόδου των βροχών, σε συνδυασμό με το φούσκωμα των ποταμών, ενέτεινε τις επιπτώσεις των πλημμυρών. Πάνω από 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω πλημμυρών στις τρεις αυτές χώρες. Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια, ιδίως στέγη, πρόσβαση σε ασφαλές νερό, αποχέτευση και υγιεινή.»

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
1 Δεκεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα