Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο28 Αυγούστου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Εκρήξεις στη Ρουμανία: Εγκαυματίες μεταφέρονται σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία για επείγουσα περίθαλψη

civil protection

Αθήνα, 28/08/2023

Μετά τις θανατηφόρες εκρήξεις του Σαββάτου σε σταθμό υγραερίου (LPG) στην Κρεβέντια κοντά στο Βουκουρέστι, η Ρουμανία ζήτησε τη συνδρομή της ΕΕ για την περίθαλψη των θυμάτων που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα. Συνολικά εννέα χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Νορβηγία και Σουηδία) προσφέρθηκαν να υποδεχθούν ασθενείς μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Εγκαυματίες έχουν ήδη φθάσει στο Βέλγιο, την Ιταλία, την Αυστρία, τη Γερμανία και τη Νορβηγία.

«Οι τραγικές εκρήξεις στη Ρουμανία είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ άλλων και οι πρώτοι επεμβαίνοντες, να χρειάζονται επείγουσα ιατρική περίθαλψη. Οι σκέψεις μου αυτή τη στιγμή πηγαίνουν στα θύματα, τις οικογένειές τους και τους συναδέλφους τους. Οι ευρωπαϊκές χώρες αντέδρασαν αμέσως, προσφέροντας τη δυνατότητα θεραπείας των θυμάτων στα νοσοκομεία τους. Δώδεκα ασθενείς, οι οποίοι έχουν ήδη μεταφερθεί μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, λαμβάνουν επείγουσα ιατρική περίθαλψη στο Βέλγιο, την Ιταλία, την Αυστρία, τη Γερμανία και τη Νορβηγία. Ευχαριστώ όλες τις χώρες για την αλληλεγγύη τους στη Ρουμανία σε αυτή τη δύσκολη ώρα που οι ανάγκες είναι τεράστιες. Στόχος μας τώρα είναι να σώσουμε ζωές», δήλωσε ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ κ. Γιάνες Λέναρτσιτς.

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρχές της Ρουμανίας και τις ευρωπαϊκές αρχές για την κινητοποίηση τυχόν πρόσθετης βοήθειας, ανάλογα με τις ανάγκες.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Balazs Ujvari — Τηλ.: + 32 2 295 45 78· Daniel Puglisi — Τηλ.: + 32 2 296 91 40)

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
28 Αυγούστου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα