Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο12 Οκτωβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Το EIT ανακοινώνει τους νικητές και τις νικήτριες των βραβείων του για το 2022

logo

Χθες, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) ανακοίνωσε τους νικητές και τις νικήτριες των βραβείων του για το 2022. Πρόκειται για βραβεία υψηλού κύρους που επιβραβεύουν τους πλέον υποσχόμενους επιχειρηματίες και φορείς καινοτομίας από το οικοσύστημα καινοτομίας του ΕΙΤ σε όλη την Ευρώπη.

Η διεθνής κριτική επιτροπή απένειμε το βραβείο της κατηγορίας CHANGE στην κ. Anna Vanderbruggen, ενώ ο Bernhard Adler τιμήθηκε με το βραβείο Innovator Award, ο Christoph Berger διακρίθηκε στην κατηγορία Venture και η Catherine Schreiber διακρίθηκε στην κατηγορία Women Leadership. Τα πρώτα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ. Οι παραπάνω νικητές και νικήτριες βραβεύτηκαν για τις καινοτομίες τους στους τομείς των πρώτων υλών, των καθαρών τεχνολογιών, της ενεργειακής απόδοσης και της υγείας αντίστοιχα. Οι νικητές και οι νικήτριες που κατετάγησαν δεύτεροι και τρίτοι στην κάθε κατηγορία έλαβαν χρηματικά έπαθλα ύψους 20.000 ευρώ και 10.000 ευρώ αντίστοιχα. Η Sabrina Maria Malpede κέρδισε το βραβείο του κοινού, κατόπιν ψηφοφορίας.

 

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ δήλωσε σχετικά: «Οι νικήτριες και οι νικητές των βραβείων ΕΙΤ 2022 εκπροσωπούν το πλούσιο επιχειρηματικό ταλέντο της Ευρώπης αλλά και το οικοσύστημα που καλλιέργησε την επιτυχία τους. Συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευθέντες που διευρύνουν τους ορίζοντες της καινοτομίας και προτείνουν λύσεις για προκλήσεις όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η ενέργεια και η επισιτιστική ασφάλεια».

 

Οι νικητές και οι νικήτριες ανακοινώθηκαν στη διάσκεψη του ΕΙΤ, η οποία τιμά τα επιτεύγματα της κοινότητας του ΕΙΤ και προβάλλει την καθοριστική συμβολή της στο νέο ευρωπαϊκό θεματολόγιο καινοτομίας.  Στη διάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της βιομηχανίας, των καλύτερων πανεπιστημίων, νεοφυών επιχειρήσεων και εταιρειών-μονόκερων, ερευνητές και επιστήμονες, επενδυτές και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΕ που συζήτησαν τον ρόλο του ΕΙΤ στην τόνωση της καινοτομίας. Η διάσκεψη σηματοδότησε την τελευταία ημέρα των Εβδομάδων INNOVEIT, της μεγαλύτερης σειράς ευρωπαϊκών εκδηλώσεων καινοτομίας, που πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο σε δέκα τοποθεσίες της Ευρώπης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους νικητές και τα βραβεία, βλ. το σχετικό δελτίο Τύπου του ΕΙΤ.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
12 Οκτωβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα