Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο15 Φεβρουαρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Δράσεις Marie Skłodowska-Curie: 1.235 ερευνητές και ερευνήτριες από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο θα λάβουν υποτροφίες ύψους 257 εκατ. ευρώ

Curie

Χθες, η Επιτροπή ανακοίνωσε τους νικητές και τις νικήτριες της τελευταίας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για μεταδιδακτορικές υποτροφίες στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις Marie Skłodowska-Curie» (MSCA). Επιλέχθηκαν 1.235 πεπειραμένοι ερευνητές και ερευνήτριες που θα χρηματοδοτηθούν με συνολικό ποσό 257 εκατ. ευρώ και θα εργαστούν σε κορυφαία έργα που καλύπτουν όλους τους επιστημονικούς τομείς. Τα περισσότερα επιλεγμένα έργα αφορούν τους τομείς των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών (24,5%), των βιοεπιστημών (21,3%), της πληροφορικής και της μηχανικής των πληροφοριακών συστημάτων (13,9%) και της χημείας (13,8%).

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ δήλωσε σχετικά: «Συγχαίρουμε θερμά τους 1.235 επιστήμονες που επιλέχθηκαν για τις υψηλού κύρους μεταδιδακτορικές υποτροφίες Marie Skłodowska-Curie. Επίσης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι θα χρηματοδοτήσουμε και άλλους 58 άριστους ερευνητές και ερευνήτριες που επιθυμούν διεξαγάγουν την πρωτοποριακή έρευνά τους στις λεγόμενες χώρες διεύρυνσης, χάρη στην πρόσκληση υποτροφιών του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας για τη διάδοση της αριστείας.»

Πρόκειται για τη δεύτερη πρόσκληση υποβολής προτάσεων για μεταδιδακτορικές υποτροφίες MSCA στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη» για την έρευνα και την καινοτομία. Οι υποτροφίες αυτές παρέχουν σε εξέχοντες μεταδιδακτορικούς ερευνητές και ερευνήτριες  τη δυνατότητα να εργαστούν σε δικά τους ερευνητικά έργα και παράλληλα να λάβουν κατάρτιση και εποπτεία για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να δώσουν ώθηση στη σταδιοδρομία τους. Οι υπότροφοι που επιλέχθηκαν στο πλαίσιο της τελευταίας πρόσκλησης θα υλοποιήσουν τα ερευνητικά έργα τους σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις σε 48 χώρες. Η επόμενη πρόσκληση υποβολής προτάσεων θα ξεκινήσει στις 12 Απριλίου 2023.

Περισσότερες σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Sonya Gospodinova — Τηλ.: + 32 2 296 69 53· Flore Boutier — Τηλ.: + 32 2 296 60 43)

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
15 Φεβρουαρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα