Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο16 Μαρτίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Δήλωση της Επιτροπής σχετικά με την παράδοση επιπλέον δόσεων του εμβολίου των BioNTech-Pfizer εντός του δεύτερου τριμήνου

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι BioNTech-Pfizer κατέληξαν σε συμφωνία για την ταχύτερη παράδοση 10 εκατ. δόσεων εντός του δεύτερου τριμήνου.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σχετικά: «Ξέρω πόσο κρίσιμο είναι το δεύτερο τρίμηνο για την ανάπτυξη των στρατηγικών εμβολιασμού στα κράτη μέλη. Με αυτές τις 10 εκατ. δόσεις που θα παραδοθούν νωρίτερα, ο συνολικός αριθμός των δόσεων που θα παράσχουν οι BioNTech-Pfizer στο δεύτερο τρίμηνο ξεπερνάει τα 200 εκατ. Πρόκειται για μια εξαιρετική είδηση. Οι δόσεις αυτές θα δώσουν στα κράτη μέλη περιθώρια ελιγμών και ενδεχομένως να καλύψουν τα κενά στις παραδόσεις».

Οι δόσεις αυτές θα αντληθούν από τις 100 εκατ. δόσεις για τις οποίες ισχύει δικαίωμα αγοράς εντός του τρίτου και τέταρτου τριμήνου του 2021, βάσει της δεύτερης σύμβασης με τις BioNTech-Pfizer. Η σημερινή πρόταση της Επιτροπής πρέπει να εγκριθεί από τα κράτη μέλη στο πλαίσιο του κοινού διοικητικού συμβουλίου.

Η δήλωση είναι διαθέσιμη στα γαλλικά, τα αγγλικά και τα γερμανικά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη στρατηγική της Επιτροπής για τα εμβόλια είναι διαθέσιμες εδώ.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
16 Μαρτίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα