Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο11 Ιανουαρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: Η Ομάδα Ευρωπαίων Πολιτών για την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον και την υγεία διατυπώνει τις συστάσεις της

Από τις 7 έως τις 9 Ιανουαρίου, η Ομάδα Ευρωπαίων Πολιτών για την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον και την υγεία συμμετείχε στην τρίτη και τελική συνεδρίασή της.

Οι εργασίες της Ομάδας πραγματοποιήθηκαν στο Κολλέγιο της Ευρώπης στο Natolin (Βαρσοβία, Πολωνία), ενώ οι συνεδριάσεις ολομέλειας της Παρασκευής και της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Πολιτισμού και Επιστημών της Βαρσοβίας.

Περίπου 200 πολίτες απ’ όλα τα κράτη μέλη, κάθε ηλικίας και από διαφορετικούς χώρους, ενέκριναν 51 συστάσεις σχετικά με τις κλιματικές, περιβαλλοντικές και υγειονομικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρώπη. Οι συστάσεις των πολιτών από τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, που πραγματοποιήθηκαν η πρώτη στο Στρασβούργο (1-3 Οκτωβρίου) και η δεύτερη διαδικτυακά (19-21 Νοεμβρίου), επικεντρώθηκαν στα ακόλουθα θέματα: προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας, αναπροσανατολισμός της οικονομίας και της κατανάλωσης προς μια βιώσιμη κοινωνία με μέριμνα για όλους.

Για να δείτε τη συνεδρίαση ολομέλειας της Παρασκευής, κάντε κλικ εδώ. Για τη συνεδρίαση ολομέλειας της Κυριακής, κάντε κλικ εδώ.

Οι συστάσεις των Ομάδων Πολιτών θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στην ολομέλεια της Διάσκεψης, όπου θα συνεχιστεί η διαμόρφωση των τελικών προτάσεων της Διάσκεψης. 80 εκπρόσωποι των Ομάδων (20 από κάθε Ομάδα Ευρωπαίων Πολιτών, εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα τρίτο είναι ηλικίας μεταξύ 16 και 25 ετών) είναι μέλη της ολομέλειας της Διάσκεψης. Εκεί θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματα των συζητήσεων στις αντίστοιχες Ομάδες και θα συζητήσουν με ευρωβουλευτές, με εκπροσώπους των εθνικών κυβερνήσεων και κοινοβουλίων, με Ευρωπαίους Επιτρόπους και άλλα μέλη της ολομέλειας από τα όργανα της ΕΕ, με περιφερειακές και τοπικές αρχές, με κοινωνικούς εταίρους και με την κοινωνία των πολιτών.

Η επόμενη ολομέλεια της Διάσκεψης θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 Ιανουαρίου στο Στρασβούργο. Οι πολίτες απ’ όλη την ΕΕ μπορούν επίσης να συνεχίσουν να συμμετέχουν στη Διάσκεψη μέσω της πολύγλωσσης ψηφιακής πλατφόρμας.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
11 Ιανουαρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα