Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο10 Μαΐου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: εναρκτήρια εκδήλωση στο Στρασβούργο

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: εναρκτήρια εκδήλωση στο Στρασβούργο

Η εκδήλωση σήμανε την έναρξη στη συμμετοχική διαδικασία της Διάσκεψης που διοργανώνεται από κοινού από το Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Επιτροπή.

Την Ημέρα της Ευρώπης για το 2021, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο φιλοξένησε την εναρκτήρια εκδήλωση της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης

Οι πρόεδροι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ εκφώνησαν ομιλίες σχετικά με το όραμά τους για την Ευρώπη, μετά από χαιρετισμό του προέδρου Μακρόν, ενώ οι συμπρόεδροι της Εκτελεστικής Επιτροπής απάντησαν σε ερωτήσεις πολιτών από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Στην αίθουσα βρέθηκαν φοιτητές Erasmus από όλη την ΕΕ, με μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διάσκεψης, σεβόμενοι πλήρως τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες, ενώ περίπου 500 πολίτες συμμετείχαν στην εκδήλωση εξ αποστάσεως. Εξ αποστάσεως συμμετείχαν επίσης υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των εθνικών κοινοβουλίων της ΕΕ, καθώς και άλλες σημαίνουσες προσωπικότητες.

Παρακολουθήστε επιμέρους τμήματα της εκδήλωσης κάνοντας «κλικ» στους αντίστοιχους συνδέσμους:

Χαιρετισμός του Emmanuel Macron , Προέδρου της Γαλλίας

Ομιλία του David Sassoli , Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ομιλία του Πρωθυπουργού της Πορτογαλίας António Costa , για την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ

Ομιλία της Ursula von der Leyen , Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Παρεμβάσεις των συμπροέδρων της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διάσκεψης: Guy Verhofstadt (Κοινοβούλιο), Ana Paula Zacarias (Συμβούλιο) και Dubravka Šuica (Επιτροπή)

Ή παρακολουθήστε ολόκληρη την εκδήλωση - συμπεριλαμβανομένων των μουσικών τμημάτων από τον βιολιστή Renaud Capuçon και το κουαρτέτο Karski.

Επόμενα βήματα

Η Εκτελεστική Επιτροπή θα ορίσει σύντομα την ημερομηνία της πρώτης συνεδρίασης της Ολομέλειας της Διάσκεψης. Οι προετοιμασίες για τις Ομάδες Δράσης Πολιτών βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων και των εκδηλώσεων στην πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα της Διάσκεψης εξακολουθεί να αυξάνεται. Η Διάσκεψη έχει δεσμευθεί να δώσει το μέγιστο δυνατό χώρο στους νέους και, στο πνεύμα αυτό, συνεχίζονται επίσης οι προετοιμασίες για την Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Οκτώβριο.

Σχετικές πληροφορίες

Πριν από την εκδήλωση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Διάσκεψης οριστικοποίησε τους κανόνες που θα της επιτρέψουν να μετατρέψει τις προτεραιότητες, τις ελπίδες και τις ανησυχίες των πολιτών σε εφαρμόσιμες συστάσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψηφιακή πλατφόρμα της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης

Ερωτήσεις & απαντήσεις σχετικά με την πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα για τη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης

Χάρτης της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης;

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
10 Μαΐου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα