Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο4 Νοεμβρίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Δημόσιος Διάλογος για το μέλλον της Ευρώπης με την πρωτοβουλία της Ο.Κ.Ε.

capture_3.png
© EU
Η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει σημαντικές και κρίσιμες αποφάσεις για τη ζωή και το μέλλον των πολιτών της. Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες της να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, να συζητήσουν για τις προτεραιότητες της Ένωσης και να συμβάλουν στη διαμόρφωση του κοινού μέλλοντός τους.

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) έχει προγραμματίσει μία σειρά δράσεων, σε συνεργασία με τα εθνικά Οικονομικά και Κοινωνικά Συμβούλια και παρόμοιους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.), θέλοντας να αναδείξει τις ανησυχίες, τις προσδοκίες, καθώς και τις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων της χώρας για το μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, διοργανώνει δημόσιο διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης.

Η υβριδική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2021, στην Αθήνα (ξενοδοχείο «Royal Olympic») και θα μεταδίδεται διαδικτυακά (https://www.okefutureofeurope.eu).

Στην έναρξη της  εκδήλωσης  χαιρετισμούς  θα  απευθύνουν  ο Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε.  κ. Γιάννης Πάϊδας, ο Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, η Εκπρόσωπος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής Επικρατείας και π. Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Έφη Αχτσιόγλου, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών κ. Απόστολος Τζιτζικώστας θα προσφωνήσει την Πρόεδρο της Ε.Ο.Κ.Ε. κυρία Christa Schweng, η οποία θα είναι η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης.

Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Δρ. Μάρθα Θεοδώρου
Yπεύθυνη Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων
Τηλ.: 210 9249514
E-mail: %C2%A0ipratoke-esc [dot] eu (ipr[at]oke-esc[dot]eu)

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
4 Νοεμβρίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα