Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο17 Φεβρουαρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Δεκαοκτώ ταινίες που υποστηρίζονται από την ΕΕ συμμετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου του 2023

Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

Στην 73η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, το οποίο ξεκίνησε, θα προβληθούν 18 ταινίες που υποστηρίζονται από την ΕΕ.

Το «Someday Well Tell Each other Everything», της Emily Atef, συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα και θα διεκδικήσει τα υψηλού κύρους βραβεία της Χρυσής και της Αργυρής Άρκτου. Οι άλλες 17 ταινίες θα διαγωνιστούν για άλλα βραβεία της Μπερλινάλε, καθώς και για ανεξάρτητα βραβεία. Οι ταινίες αυτές υποστηρίχθηκαν τόσο στη δημιουργία τους όσο και στη διανομή τους από το σκέλος MEDIA του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη».

Οι νικητές του φετινού φεστιβάλ θα ανακοινωθούν κατά την τελετή λήξης το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου.

Η Επιτροπή θα είναι επίσης παρούσα στο European Film Market, στο πλαίσιο του οποίου θα έχει επαφές με εκπροσώπους του κλάδου και θα συζητήσει τις σημερινές προκλήσεις και ευκαιρίες. Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με τίτλο «Το ευρωπαϊκό σας κοινό με μια ματιά», η Επιτροπή θα παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα μιας έρευνας καταναλωτών/κοινού που πραγματοποιήθηκε σε πολλά κράτη το περασμένο έτος και επικεντρώθηκε στα γούστα και τις προτιμήσεις του κοινού όσον αφορά το οπτικοακουστικό περιεχόμενο. Τα αποτελέσματα θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της προετοιμασίας της έκθεσης «Media Outlook», μιας ενδελεχούς έκθεσης για την αγορά των μέσων ενημέρωσης που στόχο έχει να βελτιώσει τις γνώσεις μας για τα μέσα ενημέρωσης, την οποία η Επιτροπή σχεδιάζει να δημοσιεύσει την άνοιξη του 2023.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ είναι διαθέσιμες εδώ.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Johannes Bahrke — Τηλ.: + 32 2 295 86 15· Μαριέττα Γραμμένου — Τηλ.: + 32 2 298 35 83)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
17 Φεβρουαρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα