Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο28 Μαΐου 2024Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Βραβεία για πέντε ταινίες που υποστηρίζονται από το σκέλος MEDIA του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2024

creative

Στο πλαίσιο του 77ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Μαΐου, βραβεύτηκαν πέντε χρηματοδοτούμενες από την ΕΕ ταινίες.

Η ταινία «All We Imagine As Light» της Παγιάλ Καπάντια, μια συμπαραγωγή Ινδίας, Γαλλίας, Κάτω Χωρών, Λουξεμβούργου και Ιταλίας, κέρδισε το ΜεγάλοΒραβείο και την Ειδική Μνεία της AFCAE (Association Française des Cinémas d’Art et d’Essai), ενώ ο Μιγκέλ Γκόμες έλαβε το βραβείο σκηνοθεσίας για την ταινία του «Grand Tour», μια συμπαραγωγή Πορτογαλίας, Ιταλίας και Γαλλίας.

Επιπλέον, η νορβηγικής παραγωγής ταινία «Armand» του Χάλφνταν Ούλμαν Τόντελ κέρδισε τη Χρυσή Κάμερα (για ταινία πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη), ενώ η ταινία «Mongrel» των Γουέι Λιανγκ Τσιανγκ και Γιου Τσιάο Γιν, μια συμπαραγωγήΤαϊβάν, Σιγκαπούρης και Γαλλίας, έλαβε την Ειδική Μνεία της Χρυσής Κάμερας. Επιπλέον, η ταινία «Bad for a moment» του Ντανιέλ Σοάρες (Πορτογαλία), έλαβε την Ειδική Μνεία του διαγωνιστικού τμήματος ταινιών μικρού μήκους.

Η ΕΕ στήριξε τα έργα αυτά μέσω του σκέλους MEDIA του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη». Συνολικά, στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών προτάθηκαν για βραβεία 16 ταινίες που υποστηρίχθηκαν με πάνω από 800.000 ευρώ από την ΕΕ για την ανάπτυξη και τη συμπαραγωγή τους.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Johannes Bahrke — Τηλ.: + 32 2 295 86 15· Thomas Regnier — Τηλ.: + 32 2 299 10 99) 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
28 Μαΐου 2024
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα