Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο29 Ιουνίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Βραβεία #BeInclusive 2023: Ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων για έργα που προωθούν την κοινωνική ένταξη μέσω του αθλητισμού

#BeInclusive EU Sport Awards

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων του 2023 για τα αθλητικά βραβεία #BeInclusive, με τα οποία αναγνωρίζεται η συμβολή του αθλητισμού στην προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών και της ειρήνης. Με τα βραβεία αυτά διακρίνονται οργανώσεις που, μέσω του αθλητισμού, προάγουν την κοινωνική ένταξη μειονεκτουσών ομάδων, όπως εθνοτικών μειονοτήτων, προσφύγων, ατόμων με αναπηρία, ομάδων νέων που διατρέχουν κίνδυνο ή άλλων ομάδων που αντιμετωπίζουν δύσκολες κοινωνικές συνθήκες. Φέτος, θα απονεμηθούν βραβεία στις εξής τρεις κατηγορίες: «καταργώντας τα εμπόδια». «προώθηση της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό» και «ο αθλητισμός στην υπηρεσία της ειρήνης». Οι τρεις νικητές/νικήτριες (1 σε κάθε κατηγορία) θα ανακοινωθούν του χρόνου στην ετήσια τελετή απονομής #BeInclusive και θα λάβουν έπαθλο αξίας 10.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι φιναλίστ της κάθε κατηγορίας θα λάβουν έπαθλο 2.500 ευρώ έκαστος.
 

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, δήλωσε σχετικά: «Ο αθλητισμός έχει τη μοναδική ικανότητα να ενώνει τους ανθρώπους, να προωθεί κοινωνικές αλλαγές και να δημιουργεί μια αίσθηση ευρωπαϊκής ταυτότητας. Ανυπομονώ να γνωρίσω τα υποψήφια έργα που αξιοποιούν αυτό το τεράστιο δυναμικό και προσφέρουν παραδείγματα ορθών πρακτικών για την προώθηση, μέσω της σωματικής άσκησης, ευρωπαϊκών αξιών, όπως η ένταξη και η μη διάκριση.» 

Υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν έως τις 28 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι διαθέσιμες εδώ.

Τα αθλητικά βραβεία #BeInclusive της ΕΕ διοργανώθηκαν για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2017. Από τότε, η απήχηση της εκδήλωσης αυτής έχει αυξηθεί σημαντικά, συμβάλλοντας στην προώθηση καινοτόμων ιδεών και βέλτιστων πρακτικών σε όλη την Ευρώπη. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία του 2023 είναι διαθέσιμες εδώ. Πληροφορίες για τους νικητές και τις νικήτριες του 2022 είναι διαθέσιμες εδώ.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, η οποία προωθεί τη σωματική άσκηση, τον αθλητισμό και έναν υγιεινό τρόπο ζωής, θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
29 Ιουνίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα