Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο30 Ιουνίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Αναμνηστικό κέρμα Erasmus+ κυκλοφορεί σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ

erasmus coin

Η Επιτροπή ανακοινώνει σήμερα την έκδοση του κοινού αναμνηστικού κέρματος των 2 ευρώ Erasmus+, το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ. Το κέρμα αυτό σηματοδοτεί την επέτειο των 35 ετών του προγράμματος Erasmus +, που αποτελεί ένα από τα εμβληματικά έργα της Ευρώπης. Από την ίδρυσή του, το Erasmus+ έχει προσφέρει σε περισσότερους από 12 εκατομμύρια νέους και νέες στην Ευρώπη την ευκαιρία να διαμείνουν οπουδήποτε στην Ευρώπη για να εμπλουτίσουν την εκπαίδευσή τους, να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και να αποκτήσουν ανεξίτηλες αναμνήσεις.

Τα κράτη μέλη θα εκδώσουν από κοινού περίπου 37 εκατομμύρια κέρματα Erasmus+ για τον εορτασμό του προγράμματος και των εμπειριών που έχουν εμπλουτίσει και αλλάξει τη ζωή όσων συμμετείχαν. Περισσότερα από 70.000 άτομα συμμετείχαν στην επιλογή του σχεδίου του κέρματος μέσω δημόσιας ψηφοφορίας και 22.000 ψήφισαν υπέρ του επιλεγμένου σχεδίου, του Erasmus +. Δημιουργός του είναι ο Χοακίν Χιμένεθ, χαράκτης μεταλλίων και νομισμάτων στο νομισματοκοπείο του Παρισιού.

Τα κοινά αναμνηστικά κέρματα είναι κέρματα των 2 ευρώ με ιδιαίτερη αισθητική και εκδίδονται περιοδικά από όλα τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ, με σκοπό να αναδείξουν ορόσημα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Το τελευταίο τέτοιου είδους κέρμα κυκλοφόρησε το 2015 για τον εορτασμό της επετείου της ευρωπαϊκής σημαίας. Οπτικοακουστικό υλικό με περισσότερες λεπτομέρειες, όπως δηλώσεις και φωτογραφίες της Επιτρόπου κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ και του Επιτρόπου κ. Πάολο Τζεντιλόνι, καθώς και του χαράκτη, και φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας του κέρματος είναι διαθέσιμα εδώ.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Arianna Podestà – Τηλ.: +32 22987024· Andrea Masini – Τηλ.: +32 229 91519· Célia Dejond – Τηλ.: +32 229 88199)

 

Press Release in English

 

 

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
30 Ιουνίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα