Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο22 Σεπτεμβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

78η σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών: Η ΕΕ ολοκληρώνει μια εβδομάδα εντατικών συναντήσεων για παγκόσμια ζητήματα

The Berlaymont Building and European Flags

Σήμερα, η ΕΕ ολοκληρώνει μια εβδομάδα συζητήσεων για τα πλέον πιεστικά ζητήματα που επηρεάζουν τον πλανήτη μας μαζί με ηγέτες όλου του κόσμου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στη Νέα Υόρκη για την 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Μάρος Σέφτσοβιτς θα συμμετάσχει στις υπουργικές διαβουλεύσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των απωλειών και των ζημιών. Μπορείτε να τις παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ περίπου στις 17:00 (ώρα Ελλάδος). Ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος κ. Τζουζέπ Μπορέλ θα συναντηθεί με ηγέτες από τα αναπτυσσόμενα μικρά νησιωτικά κράτη του Ειρηνικού. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εισαγωγικές παρατηρήσεις του εδώ.

Χθες, η Πρόεδρος κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν  εκφώνησε κεντρική ομιλία στη σύνοδο «Global Citizen NOW» για το κλίμα.

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Σέφτσοβιτς συμμετείχε στην υπουργική σύνοδο της επικείμενης Προεδρίας της COP28 με θέμα τον παγκόσμιο απολογισμό. Μπορείτε να διαβάσετε τις παρατηρήσεις του εδώ. Συμμετείχε επίσης στον τρίτο διάλογο υψηλού επιπέδου για τη διαμόρφωση της ενεργειακής μετάβασης ώστε να ευθυγραμμιστεί με τον στόχο του 1,5oC.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος κ. Μπορέλ εκφώνησε ομιλία εξ ονόματος της ΕΕ στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής υπουργικής συνόδου για τη Σύνοδο Κορυφής για το Μέλλον. Το απόγευμα, μίλησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την παρέμβασή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας εδώ.

Ο Επίτροπος κ. Γιάνες Λέναρτσιτς συμπροήδρευσε της παράλληλης εκδήλωσης με θέμα «Κάλυψη του κενού της ανθρωπιστικής χρηματοδότησης: Επείγουσα έκκληση για δράση», από κοινού με τη Σουηδία και τη Σαουδική Αραβία, με στόχο την κινητοποίηση περισσότερων χορηγών για την αντιμετώπιση του ελλείματος χρηματοδότησης της ανθρωπιστικής βοήθειας. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ. Συνδιοργάνωσε επίσης συζήτηση στρογγυλής τραπέζης υψηλού επιπέδου σχετικά με την επίσπευση της δράσης για το κλίμα σε εύθραυστα και ευάλωτα περιβάλλοντα, μαζί με το Βέλγιο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενόψει της COP28. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Eric Mamer — Τηλ.: + 32 2 299 40 73· Nabila Massrali — Τηλ.: + 32 2 298 80 93· Xavier Cifre-Quatresols — Τηλ.: + 32 2 297 35 82)

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
22 Σεπτεμβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα