Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο30 Σεπτεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

10η επέτειος του ευρωπαϊκού μήνα κυβερνοασφάλειας

10 years cybersecurity

Ξεκινά σήμερα ο Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας, που συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια και ο οποίος έχει τον τίτλο «Σκέψου πριν κάνεις κλικ — Επιλέγω να είμαι ασφαλής στο διαδίκτυο». Η εκστρατεία διαρκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου και προσφέρει συμβουλές και τεχνάσματα για την εφαρμογή της κυβερνοϋγιεινής και τον εντοπισμό κυβερνοαπειλών, όπως το λυτρισμικό και το ηλεκτρονικό «ψάρεμα».

Η ετήσια εκστρατεία ευαισθητοποίησης διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) και περισσότερους από 300 εταίρους, συμπεριλαμβανομένων δημόσιων αρχών, πανεπιστημίων, ομάδων προβληματισμού, ΜΚΟ και επαγγελματικών ενώσεων από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Συνέδρια, σεμινάρια κατάρτισης και διαδικτυακές δραστηριότητες σχετικά με την κυβερνοασφάλεια είναι στη διάθεση του κοινού σε διάφορες γλώσσες. Η διαδικτυακή πύλη περιλαμβάνει ένα χρονοδιάγραμμα εκδηλώσεων για την κυβερνοασφάλεια σε ολόκληρη την Ευρώπη και έναν διαδραστικό χάρτη για την ενημέρωση σχετικά με τους εθνικούς οργανισμούς στους οποίους μπορεί κανείς να απευθυνθεί σε περίπτωση έκθεσης σε κινδύνους στο διαδίκτυο. Φέτος, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μήνα κυβερνοασφάλειας, ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία, τα βραβεία ECSM, όπου εκπρόσωποι των κρατών μελών ψηφίζουν το καλύτερο διαφημιστικό υλικό από προηγούμενες εκστρατείες. Υπάρχουν νικητές στις κατηγορίες του καλύτερου βίντεο σχετικά με τις ασφαλείς διαδικτυακές κρατήσεις, του καλύτερου βίντεο για την προστασία των διαδικτυακών λογαριασμών, των καλύτερων ενημερωτικών γραφημάτων και του καλύτερου διδακτικού υλικού.

Η αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών όσον αφορά τον κυβερνοχώρο και η ενίσχυση των δεξιοτήτων και των γνώσεων για την αντιμετώπιση της έλλειψης δεξιοτήτων κυβερνοασφάλειας αποτελούν μέρος των προτεραιοτήτων που καθορίζονται στη στρατηγική της ΕΕ για την κυβερνοασφάλεια. Καθώς περισσότερες καθημερινές και επιχειρηματικές δραστηριότητες ασκούνται πλέον στο διαδίκτυο, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις πρέπει να γνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους και τον τρόπο ασφαλούς πλοήγησης στις ψηφιακές τεχνολογίες και τα ψηφιακά εργαλεία. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκστρατεία για τον ευρωπαϊκό μήνα κυβερνοασφάλειας στο Twitter (@CyberSecMonth), με hashtags #CyberSecMonth και #ThinkB4Uclick, καθώς και στο Facebook (@CyberSecMonthEU)

Βιντεοσκοπημένα μηνύματα του κ. Μαργαρίτη Σχοινά, Αντιπροέδρου αρμόδιου για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, του κ. Γιοχάνες Χαν, Επιτρόπου Προϋπολογισμού και Διοίκησης, και της κ. Ίλβα Γιούανσον, Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, είναι διαθέσιμα εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο σχετικό δελτίο Τύπου του ENISA

(Για περισσότερες πληροφορίες: Johannes Bahrke — Τηλ.: + 32 229 58615· Μαριέττα Γραμμένου — Τηλ.: + 32 229 83583)

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
30 Σεπτεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα