Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ημερίδες ενημέρωσης

Διαδικτυακή ημερίδα: «Τεχνολογίες Ομιλίας, Μετάφραση και Επικοινωνία»

Translating Europe ΑΠΘ

 

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Τεχνολογίες Ομιλίας, Μετάφραση και Επικοινωνία» στις 22 Φεβρουαρίου 2023 (11.15-14.30).

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν  οι τεχνολογίες μετατροπής της ομιλίας σε κείμενο και αναγνώρισης φωνής, οι οποίες  γνωρίζουν ραγδαία εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και οι πρακτικές εφαρμογές τους. Ειδική αναφορά θα γίνει στο τι ισχύει με τις λιγότερο ομιλούμενες γλώσσες, όπως τα ελληνικά και στις σχετικές πρωτοβουλίες των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων. Στο πρακτικό μέρος θα εξεταστεί πώς συνδέονται οι τεχνολογίες ομιλίας με τις γλωσσικές υπηρεσίες και ιδίως με τη μετάφραση, καθώς και ποιες δεξιότητες καθίστανται απαραίτητες για τις/τους επαγγελματίες του μεταφραστικού χώρου, αλλά και όσες/ους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον ευρύτερο χώρο της επικοινωνίας.

Για συμμετοχή απαιτείται εγγραφή (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφτείτε τον ιστότοπο του σεμιναρίου:

https://www.new.enl.auth.gr/translating-europe/el

Βρείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Συνδιοργανωτές:

  • Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
  • Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • μετάφραση | αυτόματη μετάφραση
  • Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, 11:15 - 14:30 (EET)

Πρακτικές πληροφορίες

Πότε
Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, 11:15 - 14:30 (EET)
Γλώσσες
ελληνικά, αγγλικά